Zdieľanie
 Sociálne počítadlá
 Doprava k Vám
 Podporované platby
Vhodný aj pri Vitiligo!

Nimbový olej

Nimbový olej - Neem olej je získaný z vysoko ceneného indického stromu Nimba, ktorý má úžasné vlastnosti a je intenzívne používaní v ayurvédskych a homeopatických preparátoch, olej má mastnú olejovú konzistenciu s ťažkou orieškovo – cesnakovou vôňou. Je svetlohnedej až tmavohnedej farby. Vôňa nimbového oleja je dosť výrazná a nie veľmi príjemná. Avšak, ak spoznáte jeho úžasné účinky, tak jeho vôňa Vám nebude prekážať. Nimba  je považovaná za univerzálny liečivý prostriedok a je úžasný pri čistení pleti a vlasov. Má antibakteriálne, antimykotické a protivírové účinky, preto je veľmi vhodný na liečbu vlasovej pokožky a pokožky celého tela. Pri maslovej konzistencii je možné ho použiť ako silný čistiaci prostriedok na pleť. Pri izbovej teplote sa jeho konzistencia mení na kvapalnú, je možné ho použiť ako čistiace pleťové tonikum. Pre aplikáciu na vlasy, jednoducho ohrejte a v masírujte do vlasovej pokožky.

Olej obsahuje množstvo vitamínov , najmä vitamín E, minerálov, proteínov, ale aj esenciálnych aminokyselín. Zvláštne zloženie rastliny nimby prináša ohromujúce antibakteriálne a antimykózne účinky. V nimbe nájdete látky, ktoré neobsahuje žiadna iná rastlina alebo strom, sú to napríklad azadirachtín, nimbín či nimbidol.

Využitie v dermatológií - Antibakteriálne účinky nimbového oleja ničia baktérie a parazity. Pri drobných odreninách a popáleninách môže olej skvelo poslúžiť ako dezinfekcia a zároveň prostriedok pre urýchlenie hojenia rán. Dermatológovia odporúčajú nimbový olej na liečbu lupienky, ekzému, ovčích kiahní, pásového oparu a svrabu. Pri kožných ochoreniach zmierňuje svrbenie a redukuje vyrážky a pupienky. Urýchľuje tiež ich hojenie. Nimbový olej je vhodný aj na takzvanú plienkovú dermatitídu, teda lieči zapareniny na detskom zadočku, dokonca ich môže úplne odstrániť. Protivírusové účinky nimbového oleja sú využiteľné najmä pri liečbe bradavíc. Nimbový olej je vhodný aj na masáže. Stačí pridať pár kvapiek k masážnemu oleju alebo účinnej masti a aplikovať. Nimbové masáže zmierňujú artritídu a reumatizmus. Uvoľnia aj  bolestivé kĺby a svaly. Nimbový olej bojuje proti baktériám, ktoré striehnu na našu pokožku na každom rohu. Čistením pleti koncentrovaným nimbovým olejom zabránite tvorbe vyrážok. Po pravidelnom čistení odstráni z tváre čierne bodky. Nimba je často súčasťou prípravkov proti vzniku akné. Nimba tiež napomáha vytvárať nové kolagénové vlákna, ktoré urýchľujú uzatváranie drobných rán a tiež vyhladzujú vrásky.  Nimba tiež reguluje potenie. Olej sa využíva aj ako repelent proti komárom a všiam.

Objem 100 ml

Kozmetický výrobok, len na vonkajšie použitie

(vyhradzujeme si právo meniť tieto popisy a špecifikácie bez predošlého upozornenia)