Zdieľanie
 Sociálne počítadlá
 Doprava k Vám
 Podporované platby
Vynikajúci na ukľudnenie suchého ekzému a psoriázy !

Baobabový olej

100% olej lisovaný za studena zo semien Olej je bez umelých konzervačných látok a umelých farbív. Skladovanie:  skladujte na tmavom a chladnom mieste do 22 C. Pri nízkej teplote môže byť produkt zakalený prípadne stuhnutý, pri izbovej teplote sa tento efekt stratí. Po otvorení spotrebujte najneskôr do 3 mesiacov. Kozmetický výrobok. Obsah:100 ml

Získava sa lisovaním zo semien stromu baobab (Adansonia digitata). Väčšina ľudí pozná meno pod názvom Baobab Baobab. Strom patrí do rodiny slez. Je jedným z najcharakteristickejších stromov v Afrike a pre mnoho z pôvodných voľne žijúcich živočíchov hrá dôležitú úlohu ako stanovište alebo krmivo. Stromy môžu byť veľmi staré, niektorí botanici sú presvedčený o veku až  2000 rokov. Takmer všetky časti stromu  africký obyvatelia používajú. Stromy samy o sebe sú často ústredné miesta v osadách, kedy hrajú hlavnú úlohu u významných osobností verejného života.  Strom Baobab je až 25 m vysoký, masívny strom s štvorcovou základňou, môže mať veľmi rozsiahle dno a kónicky zužuje smerom nahor. 
Olej  je používaný ako kozmetický, pretože obsahuje najmä triesloviny, katechín, má vysoký obsah flavonoidov, listy sa používajú proti akné a zápalom,  výťažky z červených vlákien sušeného ovocia sú plné  antioxidantov. Olej  obsahuje  mastné kyseliny, obsah kyselina palmitová je o 23% vyšší ako u iných olejov a tým má olej dobrú oxidačnú stabilitu. Okrem toho má baobabový  olej vyvážený pomer – kyselina palmitová(cca 34-38%) a kyseliny linolovej (cca 29%). Olej je  sám o sebe  mimoriadne bohatá na vitamín C. Baobabový  olej je univerzálny a hodí sa ako stabilizačná zložka, a to najmä v olejovej zmesi pre suché a poškodené kožné bariéry, hydratuje extrémne suchú a dehydrovanú pleť, zvyšuje pružnosť pokožky a pôsobí proti vráskam. Spôsobí , že vaša pokožka bude opäť žiariť, veľmi rýchlo upokojuje podráždenú pokožku – vynikajúci na ukľudnenie suchého ekzému a psoriázy a akýchkoľvek šupinatých prejavov na pokožke.  Chráni pokožku pred stratou podkožnej vody a má upokojujúci účinok.

NARIADENIE EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) č. 1924/2006 o výživových a zdravotných tvrdeniach zakazuje označovať na výrobkoch a miestach, ktoré výrobky predávajú (e-shop) zdravotné účinky produktu. Preto od 01.07.2013 nebude možné poskytovať tieto informácie priamo pri produktoch.

Naše informácie sú prevzaté z dostupných overených  zdrojov na internete, od výrobcov rastlinných olejov, z referencií od našich zákazníkov a nenahrádzajú liečbu určenú lekárom. Ďakujeme za porozumenie.

(vyhradzujeme si právo meniť tieto popisy a špecifikácie bez predošlého upozornenia)